Kapunyitás Konferencia

Kapunyitás Konferencia

Egész napos konferencia a zsidó közösség és az LMBTQ befogadás témájában a Budapest Pride Fesztivál keretében. Előadások, panelbeszélgetések, zsidó szövegtanulás, workshopok hazai és külföldi meghívottakkal magyar és angol nyelven. 

Mennyit tudunk az LMBTQ emberekről és közösségekről? Mennyire befogadó a zsidó közösségi intézményrendszer? Egy LMBTQ zsidó közösségi tagnak ugyanolyan lehetőségei vannak a közösségi életre? Mit mond minderről a zsidó hagyomány – több értelmezés is létezik? Milyen értékek mentén gondolkodnak és cselekednek a befogadó közösségek? Hogyan válhat valóban inkluzívvá egy közösség?

A konferencia célja, hogy a kollektív tanulás és megismerés mellett párbeszédet indítson egy olyan témában, amely ma a zsidó közösségben szinte teljesen kibeszéletlen és sok esetben tabuként kezelt. Az egész napos program keretében:
– szó lesz majd a Magyarországon és a zsidó közösségben LMBTQ téren tapasztalható mai állapotról
– rövid betekintést kaphatunk a zsidó hagyomány lehetséges értelmezéseiről a témában
– beszélgethetünk majd befogadó vallási közösségek képviselőivel
– eszközöket és jó gyakorlatokat ismerhetünk meg az inkluzívitásra
– találkozhatunk LMBTQ érdekképviselettel és szemléletformálással foglalkozó hazai és nemzetközi civil szervezetekkel

FÓRUM
A konferencia kapcsolódik egy, a témában 2016-ban indult közösségi fórumsorozathoz. A fórum kezdeményezői a Mozaik Hub és a Bálint Ház voltak, a találkozókon eddig több mint 20 fő vett részt, közösségi vezetők, aktivisták, valamint a téma szakértői. A fórumsorozat célja, hogy attitűdváltozást érjen el a zsidó közösségben az LMBTQ emberek, csoportok és közösségekkel kapcsolatban. A szervezők az LMBT befogadás témája mellett további témaspecifikus fórumokat terveznek indítani a zsidó közösség és integráció témájában.

REGISZTRÁCIÓ
mozaikhub.hu/kapunyitas/

 

Dátum: 2017. július 9. 10.00-18.30
Helyszín: CEU, Nádor utca 9.

0 értékelés

A jelentkezéshez, kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot

adatvédelemmel kapcsolatos szabályzatot.

A te értékelésed: