Rezidens tagok

Adománytaxi

Az Adománytaxi egy fúziós társadalmi kezdeményezés, amely a jótékonyság, az önkéntes munka, a közösségépítés és a társadalmi érzékenyítés elemeit ötvözi. Az Adománytaxi innovatív adománygyűjtő módszere által egyre szélesedő társadalmi rétegnek  segít megválni hasznos, ámde számára feleslegessé vált holmijától, egyben sarkallja őket társadalmi felelősségvállalásra anélkül, hogy ez jelentősebb erőfeszítést követelne tőlük.
Tovább

Centropa Alapítvány

A Centropa 2001 óta végez kiemelkedően sikeres társadalomtörténeti kutatómunkát, melynek során elsődleges források alapján, személyes történeteken keresztül mutatja be a közép- és kelet-európai zsidóságot a 19–20. század fordulójától napjainkig. A Centropa célja egyrészt a zsidóság történeti örökségének megőrzése és elérhetővé tétele, másrészt olyan módszerek és megoldások kidolgozása, melyek elősegítik a legmodernebb technológiák hasznosítását az oktatásban.
Tovább

Freekey

A Freekey mozgalom azért dolgozik, hogy intézményesítse és elérhetővé tegye a fogyatékkal élő emberek számára a személyi asszisztencia szolgáltatását, ezzel egy magasabb szintű önrendelkezést biztosítva számukra.  A kezdeményezés hosszú távon hozzájárulhat a legnagyobb támogatásra szoruló kisebbség önellátóvá tételéhez. Tovább

Gláser Jakab Emlékalapítvány

A 2010-ben létrehozott Gláser Jakab Emlékalapítvány a józsefvárosi Teleki Téri Imaház közösségének nonprofit szervezete. Az alapítvány névadója Gláser Jakab (közismert becenevén: Juci bácsi), aki az imaház lelke és motorja volt. Nélküle ez, az országban egyedülálló módon máig működő zsidó lakásimaház évtizedekkel ezelőtt bezárt volna. Az alapítvány életre hívásának fő céljai az imaház és a közösségi élet szponzorációja, a vallás gyakorlásának támogatása és a hagyományőrzés, illetve a környék zsidó életének történeti-szociológiai kutatása.
Tovább

Haver Informális Zsidó Oktatási Alapítvány

A „haver” szó héberül és magyarul is ugyanazt jelenti. A Haver Alapítvány önkéntes oktatóstábja elsősorban középiskolásoknak és egyetemistáknak tart interaktív órákat informális oktatási eszközökkel a zsidóság témájában. Foglalkozásaink olyan specifikus témákra épülnek mint a zsidó identitás, zsidó kultúra és tradíció, zsidó történelem, holokauszt, zsidó vallás és közösségek. Alapítványunk célja, hogy közvetítse az emberek egymás iránti tiszteletének, és a kultúrák közti párbeszéd fontosságának üzenetét.
Tovább

Limmud Magyarország

A Limmud alapvető célja, hogy elősegítse minden zsidó számára egy további lépés megtételét saját zsidó útján. Irányzattól vagy felfogástól függetlenül minden zsidó számára meg kívánjuk adni az összetartozás és közösség érzését a közös tanulás élményén keresztül. Az eseményeinken igyekszünk a zsidó élet minden aspektusát megjeleníteni a legváltozatosabb témájú előadások, kerekasztal-beszélgetések, interaktív foglalkozások, kézműves-, sport- és gyerekprogramok keretei között. 
Tovább

Nestingplay – Mindenkit megtanítunk játszani

A NestingPlay célkitűzése a sajátos nevelési igényű gyerekek korai integrációja a társadalomba. Óvodai dolgozók, óvodások képzésével és innovatív játszótéri eszközök létrehozásával dolgoznak egy olyan környezet megteremtésén, mely megkönnyíti a jelen- és jövőbeli együttélést. Tovább

Skilly

A Skilly célja a megváltozott munkaképességű, elsősorban fogyatékossággal élő személyek társadalmi és munkahelyi integrációjának segítése Magyarországon és nemzetközi szinten egyaránt. A Skilly ezen kívül a tágabb társadalmi érzékenyítésen, valamint a fogyatékkal élők stigmatizációjának és diszkriminációjának csökkentésén is dolgozik. Tovább