Mozaik Hub csapat

Tordai Bence

Ügyvezető
bencetordai[@]mozaikhub.hu

A Mozaik Hub ügyvezetőjeként Bence szerepe a Hub szakmai és közösségi platformként való vezetése, valamint folyamatos fejlesztése. Ő felel a tervezési folyamatokért, valamint a tartalomfejlesztésekért, lehetővé téve a Hubhoz kapcsolódó szervezetek és új kezdeményezések szakmai fejlődését. Bence 2015 óta tagja a Hub csapatnak.
Bence Budapesten született és nőtt fel, több mint 15 éve aktív a zsidó közösségben. 3 évig a Haver Alapítvány oktatási program vezetőjeként dolgozott. Több művészeti, oktatási és közösségi projekt, valamint civil szervezet önkéntes közreműködője.
2012-ben szerzett MA diplomát az ELTE bölcsészettudományi karán. 2011 óta számos nonprofit menedzsment és leadership témájú képzésen és szemináriumon vett részt Magyarországon és külföldön. Érdeklődési témái közé tartozik a fenntarthatóság, Budapest zsidó és nem zsidó épített öröksége, valamint az urbanizmus.

Moldován Bendegúz

Program koordinátor
bendemoldovan[@]mozaikhub.hu

A Mozaik Hub koordinátoraként Bende a Hubbal kapcsolatos operatív teendőket látja el, emellett aktívan részt vesz a tervezési folyamatokban, tartalomfejlesztésekben, valamint a kommunikációban.
Bende több mint 7 éve aktív a zsidó közösségben. Éveken keresztül volt szarvasi madrich, majd korcsoportvezető is, korábban a Hanoar Hatzioni ifjúsági szervezet vezetőjeként dolgozott a zsidó ifjúsági szféra építésén. Később a Mazsihisz Ifjúsági Csoport elnökeként és a European Union of Jewish Students (EUJS) alelnökeként fejlesztette a magyar és a nemzetközi zsidó fiatalság érdekérvényesítési képességét.
2016 óta az ELTE Társadalomtudományi Karának Társadalmi tanulmányok hallgatója. 2014 óta számos vezetőképzésen és szemináriumon vett részt. Bende átfogó ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkezik az önkéntesekkel való munka, a projektmenedzsment és az informális oktatás területén. További érdeklődési körei az online média és a politika kapcsolata és a vallások társadalmi hatásai.

Balázs Gábor

Konzultáció, Mozaik Hub judaizmus

Gábor az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetemen, valamint számos informális oktatási keretben zsidó és izraeli filozófiát tanít. Korábban a Lauder Javne iskola judaisztikai tanácsadója, az Izraeli Kulturális Intézet és a Maszoret Avot iskola igazgatója volt. Társadalmi munkában a Magyarországi Autonóm Orthodox Hitközség alelnöke. Gábor az izraeli Bar-Ilan egyetemen doktorált. Fő érdeklődési területe vallás és erkölcs kapcsolata, valamint modern zsidó és izraeli identitás elméletek.

Cernov Mircea

JDC Magyarország igazgató, Mozaik Zsidó Közösségi Hub alumni igazgató

mircea Mircea 2015 és 2019 volt a Mozaik Hub igazgatója. Egyike a Hub koncepció és stratégia kidolgozóinak. Jelenleg a JDC Magyarország igazgatója.
Az évek során Mircea több nemzetközi szervezetnél és társadalmi startupnál dolgozott Európa különböző részein. Az Amerikai Joint Distribution Comitee (JDC) magyarországi és romániai közösségfejlesztési igazgatóhelyettese volt, ahol közösségfejlesztésért, valamint kulturális és oktatási programokért volt felelős. Ügyvezető igazgatóként dolgozott a Haver Alapítványnál, valamint stratégiai tanácsadója volt a GeoGebra-nak és a World ORT magyarországi képviselője is. A Limmud Magyarország, valamint a budapesti Izraeli Kulturális Intézet egyik alapítója, korábban számos helyi és közösségi szervezet kuratóriumi tagja.

Képzések és konzultáció

Büchler András, kommunikáció, PR
Harsányi András, pénzügyi menedzsment
Héra Gábor, hatásmérés
Szabó Dominika, storytelling kommunikáció
NIOK Alapítvány, online kommunikáció, közösségi finanszírozás (crowd-funding), adományszervezés