Értékek

Sokszínűség

A magyarországi zsidó közösség Közép-Európa legnagyobb és talán legsokszínűbb zsidó közössége, megannyi különbözőképpen megfogalmazott zsidó identitással. A Mozaik Hubban kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ez a sokszínűség egyéni és közösségi szinten is érvényesülni tudjon, és hogy mindannyiunk számára megélhető legyen.

Tudás és innováció

Folyamatosan változó közegeinkben az állandó tanulás, ismereteink bővítése, képességeink fejlesztése kulcsfontosságú érték, mely képessé tesz minket újfajta kérdésekre és problémákra hatékonyabb válaszokat adni. A Mozaik Hubban számos lehetőséget kínálunk egyéni, csoportos és kollektív tanulás formájában szakmai fejlődésre. Ezen felül a Mozaik Hub szakmai tudástárat mindenki számára szabadon elérhetővé és megoszthatóvá tesszük.

Fenntarthatóság

Ahogy minden fejlődésben lévő közösségnek, a magyarországi zsidó közösségnek is szüksége van további lépéseket tenni az önfenntartás irányába – ez különösen érvényes a mai, kihívásokkal teli közegünkben. A Mozaik Hub igyekszik arra ösztönözni valamennyi partnerét (legyen szó szervezetekről, aktivistákról vagy egyéni projektgazdákról), hogy a hosszú távú tervezési folyamatok keretében fenntartható megoldásokra törekedjen.

Közösségi és társadalmi változás

A Mozaik Hubban megvalósuló munka – a párbeszéd elindulásától a megvalósításig – egy hosszabb távú folyamat, a közösségi és társadalmi változás irányába törekszik mutatni. A Mozaik Hub a zsidó közösségi nonprofit szektor megerősítésével és a közösségen belüli, valamint azon túlmutató szakmai tevékenységével katalizátoraként szeretne hozzájárulni a változáshoz. A közösségi és társadalmi változás folyamatainak aktív közreműködőire a Mozaik Hub lehetséges partnereként tekint.