Póló-fundraising: ez az új trend, csak néhány dologra kell odafigyelni

Póló-fundraising: ez az új trend, csak néhány dologra kell odafigyelni

Sok szervezet küzd azzal a problémával, hogy nemigen tud megfelelő ajándékot adni online donorai számára, mellyel megköszönhetné a kapott támogatást. Itt jön a képbe a póló-fundraising.

Igazából a módszert a neve nagyjából le is írja. A lényeg, hogy civil szervezetek, anyagi támogatásért cserébe, egyedi pólót adnak ajándékba donoraik számára. Ez nemcsak azért jó ajándék, mert kifejezi a szervezet háláját a donor felé, hanem, mert ezeket a pólókat rendszerint hordják is tulajdonosaik, hiszen büszkék arra, hogy támogatják az adott civil szervezetet.

A legegyszerűbb, ha a pólók elkészítésével nem a támogatott civil szervezet, hanem egy arra szakosodott online áruház foglalkozik. Mielőtt azonban szolgáltatót választunk, érdemes néhány dolgot figyelembe venni:

  • Ne fogadjunk el olyan ajánlatot, amely a pólók, a nyomtatás és a szállítás költségén felül bármilyen díjat felszámol, független attól, hogy rendeltünk-e tőlük pólót.
  • Engedélyezze a felület, hogy a póló áránál (azaz a pólóért minimálisan adandó támogatásnál) többet is fizethessen a donor, így maximalizálva a támogatást.
  • Próbáljunk meg non-profit kedvezményt kérni a pólókra és a nyomtatási költségekre, sok cég a versenyszektorban ugyanis olcsóbban szolgáltat civil szervezeteknek.
  • Legyen jó a platform ügyfélszolgálata, a donorok egyszerűen intézhessék el esetleges panaszaikat a pólókkal kapcsolatban.
  • Legyen lehetőség méreten kívül színt és dizájnt is választani, ezzel is erősítve az ajándék egyediségét és növelve annak értékét.
  • Készítsünk kreatív, attraktív pólóterveket.

(nonprofithub)