Izraeli szeminárium közösségi civil szervezeteknek és aktivistáknak

Izraeli szeminárium közösségi civil szervezeteknek és aktivistáknak

2017 márciusában 13 zsidó közösségi civil szervezet és új kezdeményezés képviselői töltenek 6 napot Izraelben egy szakmai tanulmányút keretében. A programmal elsősorban a Mozaik Hub szakmai-kapacitásépítési törekvéseit szeretnénk tovább erősíteni, valamint hozzájárulni egy együttműködőbb közösségi ökoszisztéma kialakításához. A program a Mozaik Hub és az izraeli Buncher Program együttműködésében valósul meg.

A 6 napos programot a Mozaik Hub és a Buncher Program csapatai kifejezetten a magyarországi zsidó közösségi szervezetek és kezdeményezések szakmai vezetőire tervezték. A szakmai program elsősorban két nagyobb területre fókuszál: a civil szervezetek hatékonyságának (és hatékonyságnövelésének) területére, valamint a szélesebb társadalmi hatást célzó stratégiákra. Az izraeli civil szektor számos szereplője mindkét területen rendelkezik jelentős ismeretekkel és tapasztalattal, így a program jó lehetőség lesz olyan eszközök és stratégiák felkutatásában, melyek segítségével a részt vevő szervezetek további lépéseket tehetnek saját hatásuk és fenntarthatóságuk növelése érdekében.

A program során a résztvevők számos olyan civil szervezetet fognak meglátogatni, amelyek jelentős társadalmi hatást érnek el, a találkozások keretében pedig lehetőségük lesz társadalmi változásért dolgozó civil és közösségi vezetőkkel beszélni. Emellett tapasztalt szakértők bevonásával a gyakorlati képességfejlesztésre is fókuszál majd a program, időt hagyva a reflexióknak és lehetőséget biztosítva a csoport tagjainak, hogy a hallottak alapján lehetséges lépéseket is tudjanak tervezni saját szervezetük jövőbeli munkájában.