Civil szervezetek hatásmérése

Civil szervezetek hatásmérése

Hatásmérés segítségével egy civil szervezet adatokon alapuló visszajelzést kaphat tevékenységének sikerességéről. Hiszen maga a szervezet, de az ahhoz kapcsolódó partnerek is rálátást nyernek arra, hogy a kitűzött célokat – azaz a kívánatosnak tartott társadalmi változást – mennyiben sikerült elérni. A hatásmérés adatai alapján ráadásul azonosíthatóvá válnak azok a területek, ahol változtatásra, fejlesztésre van lehetőség.

De mi is az a hatásmérés? És miért lenne szükség rá? Vajon hogyan lehet egyszerűen mérni egy civil szervezet tevékenységének a hatását? Mit kezdhetünk a hatásmérés adataival? Ki használja fel azokat és miért?

A kétszer 3 órás képzés és workshop célja elsősorban az, hogy rávilágítsunk a hatásmérés szükségességére és hozadékaira. A képzés során beszélgetünk a civil szervezetek sikerességének kritériumairól és körbejárjuk a monitoring és evaluáció kérdéskörét. Kitérünk arra, hogy miért fontos logikai modellben gondolkodni és stakeholder térképet készíteni a hatásmérés során. Beszélgetünk a hatásmérés eredményeinek felhasználási lehetőségeiről.

A képzés előadások mellett erősen épít az egyéni és csoportos munkára.

2X3 óra, 16:00-19:00

1. képzési nap: június1.
2. képzési nap: június 6.

Trénerek: Héra Gábor (HOLO), Cernov Mircea (Mozaik Hub)

 

Dátum: 2017. június 1. 16.00-19.00
Helyszín: Mozaik Hub, 1053 Ferenciek tere 7-8

7 értékelés

Tóth Miklós
5 értékelés
Nagyon hasznos volt a 3 alkalmas workshop, különösen sokat segített az elméleti anyag megértésében a gyarkolati feladat és annak közös kiértékelése.
Szilágyi Andrea
5 értékelés
Nagyon hasznos volt a képzés, rengeteg új szempontot és gondolatot adott. Különösen tetszett, hogy az elméleti rész után gyakorlatban is kipróbálhattam a tanultakat és így a saját szervezetünkre vonatkozóan kaptam támpontokat és ötleteket. Köszönöm!
Király Zsuzsanna
5 értékelés
Úgy hasznos, hogy közben szórakoztató, tele élő példákkal, gyakorlati tanácsokkal.
Czégé Imre Pál
5 értékelés
A hatásmérés képzés összeszedett, átgondolt, jól strukturált képzés, amelyen viszonylag rövid idő alatt is sok új, hasznos ismeretre tudtam szert tenni a témában.
aron
4 értékelés
Nagyon fontos téma, amihez hasznos eszközöket vettünk végig saját példákat elemezve.
Kékesi Zsolt/Limmud Magyarország Alapítvány
5 értékelés
A Hatásmérés training harmadik napja, egy új kezdeményezéssel élve rávilágított, hogy mekkora szükség van arra, hogy az egyes szervezetek konkrét példáikon keresztül vehessenek részt a módszerek/eszközök alkalmazásában. Közvetlen visszajelzést adva ezzel trénernek, hallgatónak. A már-már érthetőnek látszó, egyszerű feladatokról is kiderül, hogy a megoldásukhoz a gondolkodás alapstruktúráihoz kell nyúlni. Ezt nyilvánvalóan nem vállalhatja magára egy 3 napos képzés, de a felismerése, már mindenkiben felébresztheti a fejlődés a változtatás iránti elköteleződést.
Juhász Vera
3 értékelés
Sajnos a 3-ből csak 2 alkalmon tudtam jelen lenni. Általánosságban a Gábor által facilitált részeket jobban élveztem, mint Mircea Részeit. Azt éreztem, Mircea nem igazán hallja meg a kérdéseket, megjegyzéseket, csak a saját értelmezésében tudja közölni a mondanivalóját. Nekem kellemetlen érzéseket okozott ez. Pl. azt mondta, hogy csak a víziió és a küldetés lebontásával megfogalmazott célokat tudjuk mérni hatásméréskor, a vízióban megfogalmazottak terén elért hatást nem. Mikor erre rákérdeztem, azt mondta, hogy majd beszélünk erről. Lehet, hogy a 3. alkalmon sor került, nem tudom. Engem zavart, hogy ezt nem tudtuk megvitatni. Jobb lett volna több interaktivitás, eléggé frontálisra sikeredett az első két alkalom, a többi résztvevőt se sikerült megismerni. Ezzel együtt hasznos volt megismerni a logikai modellt. Meg általában hasznos volt a képzés, de többet is ki lehetett volna hozni belőle.

A jelentkezéshez, kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot

adatvédelemmel kapcsolatos szabályzatot.

A te értékelésed: