Social Ideathon Középiskolásoknak

Social Ideathon Középiskolásoknak

Az év egyik legizgalmasabb eseményével zártuk 2018-at. November 30-án és december 1-én lezajlott az első középiskolásoknak szóló Social Ideathon ötletbörze a Mozaik Hub és a Bálint Ház szervezésében. Az eseményen 3 gimnázium közel 30 tanulója dolgozott olyan saját projektötleteken, melyek társadalmi és közösségi kihívásokra próbálnak választ adni. A két napos munka eredményeként a diákok mentorok és szakértők segítségével 6 olyan projektötletet dolgozott ki, melyek helyi és országos hatású tevékenységekre épülnek az oktatás, a szegénység, a korrupció vagy éppen a környezetvédelem területén.

A projektcsapatok először a tágabb területek problémaelemzésével foglalkoztak, ezután ötletelésbe kezdtek. A második nap a csapatok saját projektötleteinek fejlesztésével folytatódott, az esemény zárásaként pedig minden csapat egy 5 perces pitch keretében mutatta be ötletletét, amit szakmai zsűri értékelt.

A Social Ideathon esemény remek lehetőség volt bemutatni középiskolásoknak, hogy érdemes foglalkozni közösségi és társadalmi ügyekkel, és hogy némi mentorálás és szakmai segítséggel
akár ők is tudnak olyan projekteket elindítani, amik hozzájárulhatnak a társadalmi változáshoz.