Stratégiai gondolkodás és krízismenedzsment civil szervezeteknek

A magyarországi civil szervezetek legnagyobb többsége nem rendelkezik stratégiai tervvel, tevékenységét, működését nem stratégai célok mentén szervezi. Általános tendencia, hogy idő, kapacitás vagy tudás hiányában nem jön létre az a stratégiai keret, amely hosszú távon tudná biztosítani a szervezetek stabilitását, fenntarthatóságát és missziójának teljesítését.

A stratégiai gondolkodás és tervezés folyamatai hosszú távra adnak sorvezetőt a szervezet minden szegmenséhez: tevékenységéhez, stakeholdereihez, forrásaihoz és pénzügyeihez, kommunikációjához és értékelési folyamataihoz.

A képzés résztvevőinek lehetősége nyílik megismerkedni a stratégiai gondolkodás elemeivel és átlátni a stratégiai tervezés teljes folyamatát. A képzés célja, hogy az elméleti keret megalapozása mellett, rendszereket és gyakorlati eszközöket is bemutasson, melyeket a résztvevők saját szervezetük munkájában is fel tudnak majd használni.

A vírushelyzet okozta esetleges krízishelyzetre, a korlátozott tervezési és működési lehetőségekre tekintettel a mostani képzés az általános tematikán kívül a krízismenedzsmenttel is foglalkozik, segítséget nyújt az alaptevékenység tudatosabb újratervezésében, és az általános működés fenntartásában.

Kinek ajánljuk a képzést?
Civil szervezetek szakmai, képviseleti vezetőinek, elsősorban olyanoknak, akik részt vesznek a szervezet vagy új kezdeményezés stratégiai döntéshozatalában, hosszútávú tervezési

3 X 2 óra, 16.30-18:30

1. alkalom: november 3.
2. alkalom: november 5.
3. alkalom: november 12.

Tréner: Cernov Mircea, Tordai Bence (Mozaik Hub)

5,0 rating
22 értékelés

Értékeld eseményünket!

dátum

2020. 11. 03.
Expired!

időpont

16:30 - 18:30

Helyszín

Online

Előadók

  • Cernov Mircea
    Cernov Mircea

    Mircea a Mozaik Hub korábbi igazgatója, a Hub koncepciójának és stratégiájának egyik kidolgozója. Az évek során Mircea több nemzetközi szervezetnél és társadalmi startupnál dolgozott Európa különböző részein. Szakmai vezetőként, később külső tanácsadóként számtalan civil szervezet stratégiájának megalkotásában vett részt. Kiemelt területei, sok más téma mellett, a stratégiai tervezés, a forrásteremtés és a stakeholder szemlélet. Ezekben a témákban szinte napi rendszerességgel mentorál civil szervezeteket és kezdeményezéseket.

  • Tordai Bence
Nincs hozzászólás

Sorry, the comment form is closed at this time.