Peer-to-Peer fundraising – nagykövetes adománygyűjtés // MASTERCLASS

Mi az a peer-to-peer adománygyűjtés? Hogyan kezdhetünk bele a forrásteremtés e formájába kis szervezetként? Hogyan illeszkedik a peer-to-peer adományozás a már meglévő forrásteremtési stratégiánkba?

A peer-to-peer, vagy „nagykövetes” adománygyűjtés a forrásteremtés olyan formája, melyben a többnyire kis értékű (mikro)adományok gyűjtésén nem csak szervezet és annak munkatársai dolgoznak, hanem a szervezet iránt elkötelezett „nagykövetek” saját platformjaikon, saját ismeretségi köreikben kampányolnak, így tágítva a lehetséges támogatók körét.

Kinek ajánljuk a képzést?
Civil szervezetek forrásteremtésért felelős vezetőinek, munkatársainak. Elsősorban olyanoknak, akik részt vesznek a forrásteremtési stratégia kidolgozásában, a forrásteremtési munka koordinálásában.

FONTOS: A képzés első alkalma angol nyelven, online kerül megrendezésre, Jillian Stewart vezetésével. A második alkalmon egy esettanulmányt fogunk bemutatni az Adománytaxi Alapítvány legutóbbi sikeres peer-to-peer kampányát alapul véve, személyesen a Mozaik Hubban.

A képzés két 2,5 órás alkalomból áll:
1. képzési nap: március 09. – 16:00-18:30 – online, angol nyelven
2. képzési nap: március 16. – 16:00-18:30 – személyesen, magyarul

Tréner: Jillian Stewart (PeerWorks Consulting) és az Adománytaxi Alapítvány munkatársai

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A helyek limitáltak, és azok a jelentkezők élveznek előnyt, akik vettek már részt korábban forrásteremtés vagy stratégiai képzésünkön. A technikai információkat a regisztráció megerősítését követően küldjük ki.

Értékeld eseményünket!

dátum

2023. 03. 09.
Expired!

időpont

16:00 - 18:30

Helyszín

1. alkalom online, 2. alkalom személyesen

Előadók

 • Csaba VIki
  Csaba VIki

  Viki 2017-ben került kapcsolatba a civil szférával, amikor az InDaHouse önkéntese lett. A gyerekekkel való foglalkozás mellett a szervezet fenntartásában is szeretett volna segíteni, így több nagykövetes adománygyűjtésben is részt vett.

  2019-ben csatlakozott munkatársként az InDaHouse-hoz, ahol a nagykövetként szerzett tapasztalatai miatt az Ő feladata lett a forrásteremtés támogatása.

  A szervezetnél töltött 3 év alatt számos nagykövetes kampány tervezésében és lebonyolításában vett részt.
  2022 októberétől dolgozik az Adománytaxinál forrásteremtési munkatárs munkakörben.

 • Horn Tamás
  Horn Tamás

  Horn Tamás, több, mint 10 éve a magyar civil szektor aktív szereplője, munkája mellett nagy érdeklődéssel követ számos társadalmi kezdeményezést.
  Az informális oktatásban szerzett tapasztalatai (Snétberger Központ, Tikun Olam, Közös Nevező Program, Haver Alapítvány) után 2015-ben hívta életre az Adománytaxit, melynek mai napig vezetője.

  A szervezet 2017 óta alapítványi formában működik, mára közel 10 fős szakmai stáb, valamint több tucat önkéntes, vállalati – és civil partner járul hozzá a munkához.

  Tamás szerint a követes adománygyűjtés túlmutat egy jó forrásteremtési lehetőségen, és rengeteg előnnyel járhat. Mivel az Adománytaxi több sikeres adománygyűjtő kampányon is túl van, Tamás szívesen segít másoknak is a témában.

 • Jillian Stewart
  Jillian Stewart

  Jillian Stewart is the founder and CEO of Peerworks Consulting–an international consultancy based in the Netherlands which focuses specifically on peer-to-peer fundraising.

  Jillian brings over 20 years of experience developing, executing and managing award-winning programs and strategies for some of the world’s largest, most successful peer-to-peer events and campaigns in the US and throughout Europe. Peerworks’ services include big picture strategy, concept development, program analysis, program optimization, training and coaching.

  Jillian has lead workshops and masterclasses all over the world including the Peer-to-Peer Forum (USA), Institute of Fundraising Convention (UK), IFC (Netherlands), IFC ASIA (Thailand), IWRM (India) , CEEE (Slovakia), Insamlingsforum (Sweden) and the Vakdag Fondsenwerving (Netherlands).

  More information about Jillian and Peerworks can be found at peerworksconsulting.com

Nincs hozzászólás

Sorry, the comment form is closed at this time.