Önkéntes menedzsment civil szervezeteknek

Szinte minden civil szervezet dolgozik önkéntesekkel, mégis kevés olyan szervezet van, amelyik hosszú távon is sikeres tud lenni az önkéntes menedzsment területén. Mi biztosítja, hogy mind a szervezet, mind pedig az önkéntes pozitívan értékelje ezt a viszonyt és, hogy az önkéntesek hosszú távon hozzá tudjanak járulni szervezetünk tevékenységéhez, stabil működéséhez?

Miért dolgozzunk önkéntesekkel? Mi motiválja az önkénteseket és mi a szervezet vezetőit? Ki felel az önkéntesekkel való munkáért a szervezetben? Milyen feladatokat szükséges ellátnunk ezen a területen a szervezeten belül? Mi az önkéntes menedzsment ciklus? Hogyan tudunk nem csak új önkénteseket toborozni, de a meglévőket megtartani, még jobban bevonni a szervezet munkájába?

A képzés első számú célja, hogy tudatosítsa és felhívja a figyelmet az önkéntesekkel való munka sarokpontjaira, legfontosabb elemeire. A résztvevők az elméleti ismeretek mellett gyakorlati eszközöket is elsajátíthatnak, mellyel később saját szervezetükben hatékonyabban, biztosabban tudnak majd foglalkozni önkéntes menedzsmenttel.

Kinek ajánljuk a képzést?
Civil szervezetek szakmai vezetőinek, projektvezetőknek, akik rendszeresen dolgoznak önkéntesekkel, valamint olyan aktivistáknak, önkénteseknek, akik szervezetükben vagy projektjükben más önkéntesek koordinálásáért felelnek.

2 X 3 óra, 16:00-19:00
1. képzési nap: május 18.
2. képzési nap: május 25.

Tréner: Tordai Bence (Mozaik Hub)
A képzés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

4,8 rating
34 értékelés

Értékeld eseményünket!

dátum

2023. 05. 18.
Expired!

időpont

16:00 - 19:00

Helyszín

Mozaik Hub
Rumbach Sebestyén utca 11-13 (akadálymentes)

Előadó

  • Tordai Bence
    Tordai Bence

    Tordai Bence tréner a Mozaik Hub vezetője. Kiemelt területei közé tartozik a projektmenedzsment, az önkéntesekkel való munka és a stratégiai tervezés. Ezekben a témákban szakmai konzultációkat, mentorálást is nyújt a Hubban dolgozó civil szervezeteknek.
    Bence több mint 10 éve aktív különböző civil szervezetekben, társadalmi kezdeményezésekben. Az informális oktatásban szerzett korábbi tapasztalatait igyekszik a Hubban folytatott munkájába is átültetni, a képzéseket minél bevonóbban és interaktívabban tartani.
    A képzések szerinte elsősorban elindítói egy hosszabb tanulási folyamatnak, és vallja, ha egy-egy ilyen alkalom után csak egy dolgot gondolunk újra a szervezetünkben, máris nagy sikert ért el a képzés. Ha épp nem a fenti témákról van szó, szívesen foglalkozik fenntarthatósággal, urbanisztikával és Budapest épített örökségével.

Nincs hozzászólás

Sorry, the comment form is closed at this time.