A stratégiai gondolkodás és tervezés alapjai

A stratégiai gondolkodás és tervezés alapjai

A magyarországi civil szervezetek legnagyobb többsége nem rendelkezik stratégiai tervvel, mi több tevékenységét, működését nem stratégai célok mentén szervezi. Általános tendencia, hogy idő, kapacitás vagy tudás hiányában nem jön létre az a stratégiai keret, amely hosszú távon tudná biztosítani a szervezetek stabilitását, fenntarthatóságát és missziójának teljesítését.

Vajon a szervezeted projektjei, programjai, tevékenysége egybevágnak a szervezet missziójával és stratégiai céljaival? A stratégiai gondolkodás és tervezés folyamatai hosszú távra adnak sorvezetőt a szervezet minden szegmenséhez: tevékenységéhez, stakeholdereihez, forrásaihoz és pénzügyeihez, kommunikációjához és értékelési folyamataihoz.

A képzés résztvevőinek lehetősége nyílik megismerkedni a stratégiai gondolkodás elemeivel és átlátni a stratégiai tervezés teljes folyamatát. A képzés célja, hogy az elméleti keret megalapozása mellett, rendszereket és gyakorlati eszközöket is bemutasson, melyeket a résztvevők saját szervezetük munkájában is fel tudnak majd használni.

2 X 3 óra, 16.00-19.00

1. képzési nap: november 29.
2. képzési nap: december 6.

Dátum: 2016. november 29. 16.00-19.00
Helyszín: Mozaik Hub, 1053 Ferenciek tere 7-8.

10 értékelés

Nagy Mónika Ilona
5 értékelés
Kiváló előadó vezetésével, egy a tartalmában számomra igen hasznos workshopon vehettem részt. Köszönöm szépen a remek eszközöket, válaszokat, jó tanácsokat és az oldott, kellemes hangulatot.
Csata Árpád
5 értékelés
Hasznos gondolatokkal gazdagodtam, a különböző fogalmak elkülönítése rendkívű fontosnak bizonyult. A diák lehettek volna icipicit struktúráltabbak. Kevesebb szín, több tagolás és vizualitás. Összességében csak ajánlani tudom, és köszönöm, hogy részt vehettem!
Kékesi Zsolt/Limmud Alapítvány
5 értékelés
A magyarországi közgondolkodásból alapvetően hiányzik az átfogó szervezeti stratégiai gondolkodás. Van egyfajta rálátásom a vállalkozások világára és mondhatom, hogy a gazdaság szereplői között is az alapvető gondokat a szervezetépítés kultúrájának hiánya, a tudatos stratégia alkotásának a hiányában gyökerezik. Így nem csoda, ha a civil szervezetek átgondolt szervezetfejlesztésében is megtalálhatók ezek a problémák. Ezért az első fontos érdeme a képzésnek, hogy egyáltalán felveti annak a lehetőségét, hogy létezik szervezetfejlesztési gondolkodásmód és érthető nyelven közel hozza, azokat a legszükségesebb módszereket, amelyről láthatják, hogy nem egy ördöngösség ezzel foglalkozni. A másik lényeges tényező, hogy az is megjelenik a fejlesztés során, hogy a szervezeti feltételek kialakítása során nem pusztán egyetlen ember karizmáján, elhivatottságán kell, hogy múljanak a dolgok, hanem rávilágít a csapatmunka fontosságára. A közös tevékenységben állhatnak különböző szinteken a résztvevők (stakeholders) de a maga helyén mindenki hozzájárulhat az egész fejlődéséhez. A javaslatom, hogy a civil szervezetek vezetői vagy az ezekre aspiráló jelöltek számára legyen vezetőképzés, vezetői módszerek oktatása, konfliktuskezelés etc.
Muriel Wagner
5 értékelés
Viszonylag rövid időn belül kaptunk egy átfogó áttekintést a tematikáról. Nagyon hasznosak voltak az infók, használni fogom a további munkámban, sőt más területekre is tudtam felhasználni, nem csak a szervezeten belüli dolgokra. Nagyon jó volt a prezentáció mellett az is, hogy másokkal lehetett tapasztalatokról beszélgetni, megtapasztalni, hogy mások is nehézségekkel küzdenek, vagy hogy mások hogyan közelítenek meg bizonyos kérdéseket. Összeségében nagyon meg vagyok elégedve, hatalmas, hogy létezik egy ilyen lehetőség, nagyon fontosnak tartom a magyarországi civil szféra támogatásához, fejlődéséhez.
Bárányi ildikó
5 értékelés
Bár már többször tanultam, hallgattam stratégiai témákat és még vizsgáztam is belőle többször :), ez tudott újat mondani. Nagyon gyakorlatias volt, és nekem nagyon bejött az előadó stílusa.
Hankó Adrienn
5 értékelés
Vajda Kinga
4 értékelés
A képzést alapvetően nagyon hasznosnak gondolom, ajánlanám másoknak. Számomra jól beépíthető volt a tudás a már korábban (főoiskola, egyetem) elsajátított ismeretekbe. A jövőre vonatkozó tanácsként vagy ötletként annyit tudnék megjegyezni, hogy ezt a képzést érdekes lenne akár +1 alkalommal kibővítve tartani, és a második alkalom felét illetve a harmadik alkalmat esetleg gyakorlati feladatokkal kitölteni, kicsit workshop formában megtartani. Ha több a résztvevő akkor pl. kis csapatokban is eltudom képzelni, hogy a együttdolgozhatnának a gyakorlati feladatokon. Izgalmas lenne pl. ha nem az egy szervezetből érkezők kerülnének egy csoportba ilyenkor, hanem vegyesen kerülnének egy csapatba emberek, bár utóbbi gondolat csak egy ötlet a részemről 🙂
Balahoczki Mónika
5 értékelés
Nagyon izgalmas, érdekes kurzus volt. Nagy hasznát látom a munkám során elsősorban, ugyanakkor a mindennapokban is. Eleven, nyitott, inspiratív képzés volt.
Wéber Renáta
5 értékelés
Aron
5 értékelés
Jó volt! Annyi van, hogy a kevesebb prezi néha több gondolkodásra sarkall, míg a több prezi robotikus jegyzetelésre. De persze tök jó, hogy volt prezi 🙂

A jelentkezéshez, kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot

adatvédelemmel kapcsolatos szabályzatot.

A te értékelésed: