Mozaikhub.hu 369d0c45a8941d2677e286edc2f95340fc044628fec118cb23f7615555aa52ff
hu | en

Közös nevező oktatási program

2016. január 8. és 10. között lezajlott a Közös Nevező Oktatási Program első szemináriuma az Európa Tanács Ifjúsági Központjában Budapesten. A Közös Nevező a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, a Tevan Alapítvány, az Uccu Alapítvány, a Haver Alapítvány és a Centropa Alapítvány közreműködésével jött létre. A szeminárium célja az volt, hogy lehetőséget teremtsen különböző kulturális, szociális, vallási hátterű oktatási intézmények pedagógusainak, hogy közösen ötleteljenek és dolgozzanak ki olyan oktatási projekteket, melyek összehozzák diákjaikat, hidakat építenek a társadalom különböző szegmenseit képviselő iskolák közt. A hosszú hétvégés programon 37 pedagógus vett részt 13 városból illetve településről országszerte.

A szeminárium során különböző partnerségeket kínáltunk fel a pedagógusok számára, olyan együttműködési lehetőségeket, melyek a diákok számára izgalmasak lehetnek, érzékenyítő és pedagógiai tartalommal egyaránt rendelkeznek. A Közös Nevező Oktatási Program szervezői, illetve  a programban részt vevő tanárok hisznek abban, hogy érdemes a diákokat kihozni a komfort zónájukból, érdemes olyan interaktív oktatási programokba bevonni őket, melynek eredményeképpen sajt közvetlen környezetüknél messzebbre látnak majd, megismerkedhetnek más élethelyzetben és körülmények között élő kortársaikkal, és a világot a leegyszerűsítések helyett a maguk összetettségében tudják majd vizsgálni.

kozosnevezo.jpg

A Közös Nevező Oktatási Program szervezői hosszú távú együttműködésekben gondolkoznak, melynek ez a szeminárium csak a legelső lépcsőfoka volt. Küldetésünk, hogy olyan tartós partnerségek jöjjenek létre tanárok közt, melyek végigkísérhetik pályafutásukat és hatással lehetnek azon diákokra, akiket tanítanak. Hisszük, hogy a tanárok sikeres együttműködése esetén intézményi szinten is lehetőség nyílik partnerségek kialakítására. Ezen partnerségek üdítő színfoltot vihetnek az oktatási rendszerbe, olyan élményekkel gazdagíthatják az érintett tanulókat, melyre emlékezni fognak a későbbiekben is.

A részt vevő tanárok közül mindenki közreműködött legalább egy olyan projekt kidolgozásában, vagy az alapötlet felvázolásában, melyet a későbbiekben megvalósítanak diákjaikkal együtt közösen. A következő lépés ezen projektek követése, megvalósításukban való segédkezés. Ezt a folyamatot a Közös Nevező szervezői tanácsadással, mentorálással, illetve adott esetben pénzügyi támogatással - úgy mint utazási vagy szállás költségek diákok számára - segítik.

A szeminárium létrejöttében az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége, a Nyílt Társadalmi Intézet, illetve az Európa Tanács Ifjúsági Központja működött még közre.

Tovább: http://librarius.hu/2016/01/25/kozos-nevezo-magyarorszagon-a-fiatalok-erzekenysegenek-iranyitasa-az-egyik-legfontosabb-feladat/

 

 

0%

Köszönjük, hogy feliratkoztál. Kérjük, kövesd az e-mail címedre elküldött linket a feliratkozás megerősítéséhez.

Error signing you up, please check the fields for problems.